Over ons

Het nieuwe logo van ZBM werd ontworpen door Gert Vanzeir ( grafisch ontwerper, woonachtig te Beringen)

 

Hoe is hij tot dit idee gekomen?

Gezien ZBM met een grote groep jonge zwemmers actief is, zowel competitief als recreatief, wou hij als ontwerper een logo ontwerpen dat vooral de jeugd aanspreekt. Een bruisend, actief logo met nog extra spirit.


Als we terug in de tijd gaan en het wapenschild van Beringen bekijken, staat hierop een Beer met een Ring door de neus. De oude benaming van de stad
was dan ook BEERRINGEN. Gevormd uit de twee woorden BEER en RING. Daarom het idee om de beer te gaan gebruiken in het logo samen met de ring door zijn neus. De beer op zich heeft, zoals je kan zien, ook enkele details: de zwembril, de crawl-beweging en natuurlijk de ring.

De Kodiak-beer is als basis genomen om het logo vorm te geven. Dit is de allergrootste bruine beer. De Kodiak-beer leeft op het eiland Kodiak bij Alaska. Kodiakberen worden gemiddeld 2,8 m lang en wegen zo'n 445 kg. Door hun eiland-isolement zijn zij in duizenden jaren geëvolueerd tot de grootste bruine beren op aarde. Hun overdaad aan voedsel, vooral aan zalm, heeft hen in die bijzondere positie gebracht. Kodiakberen zijn in staat elk dier, dat in Noord-Amerika leeft, aan te vallen, te doden en als voedsel te nuttigen.

De mens valt ook onder de categorie dieren. Het voedingspatroon van de beren is echter niet specifiek gericht op het verorberen van vlees. Het eten van wortels, planten, vruchten, grassen en vis is veel belangrijker.

 

U bent bij ons hartelijk welkom : contact. Onze ruime openingstijden en variatie van zwemmogelijkheden spreken u ook zeker aan.

 

Sportieve groeten,

Zwemclub Beringen Mijn

Contact

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ZBM

zbm.sec@gmail.com


ZBM : Zwemclub Beringen - Mijn vzw
Lid Vlaamse Zwemfederatie v.z.w. – K.B.Z.B. Nr 297
BTW- / Ondernemingsnummer 422697492
Vereniging nummer 316982
Bankgegevens
IBANnr.: BE89 0017-458242-85
BICcode: GEBABEBB
of
IBANnr.: BE59 751-2038732-26
BICcode: AXABBE22

Contact voor nieuwe leden
Secretaris : Patrik Vleminx
0475 / 48 00 15

Doorzoek de website

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode